Bezglutenowe mieszanki


Szanowni Państwo, w czasie naszej 20 letniej praktyki doradztwa z zakresu dietetyki medycznej zauważyliśmy, w badaniach które wykonujemy na co dzień, że coraz więcej osób ma problem z nietolerancja i alergią na niektóre produkty i składniki diety. Jednym z najczęściej występujących jest gluten. Wychodząc naprzeciw potrzebom państwa – wprowadzamy do oferty gotowe, znakomite mieszanki bezglutenowe bez konserwantów i polepszaczy. Są to mieszanki o sprawdzonych recepturach i składnikach, którymi można z powodzeniem zastąpić zboża zawierające gluten. Mieszanki cechuje łatwość w przygotowaniu konkretnego dania. Wszystko co oferujemy smakuje jak domowe tradycyjne jedzenie i nie zawiera żadnych dodatków chemicznych. Zapraszamy do zapoznania się z produktami i zakupów.

BUŁECZKI ŚNIADANIOWE
bezglutenowe

Mieszanka na bezglutenowe i wegańskie bułeczki. Składniki: skrobia kukurydziana, łuska babki jajowatej, drożdże instant, cukier, sól.

CIASTO DROŻDŻOWE
bezglutenowe

Mieszanka na tradycyjną babkę świąteczną lub ciasto z kruszonką. Składniki: mąka ziemniaczana, mąka kokosowa, mąka ryżowa, tapioka, drożdże instant.

KOPYTKA I LENIWE
bezglutenowe

Mieszanka bezglutenowa na kopytka, leniwe, knedle lub gnocchi. Składniki: mąka ryżowa, skrobia ziemniaczana, tapioka. Porcja na kilkadziesiąt sztuk.

NALEŚNIKI
bezglutenowe

Mieszanka na bezglutenowe naleśniki – przygotowuje się tak jak tradycyjne. Mieszanka zastępuje mąkę. Składniki: mąka ryżowa, mąka kukurydziana, tapioka.

PIZZA
bezglutenowa

Mieszanka bezglutenowa na 2 pizze o średnicy 25 cm każda. Składniki: mąka ryżowa, skrobia kukurydziana, drożdże instant, cukier, sól.

CHLEB CIEMNY
bezglutenowy

Mieszanka bezglutenowa na 2 bochenki. Składniki: mąka gryczana, mąka ryżowa, skrobia kukurydziana, tapioka, łuska babki jajowatej, drożdże instant, sól.

RACUCHY
bezglutenowe

Bardzo wydajna mieszanka na racuchy bezglutenowe. Składniki: mąka ryżowa, mąka kukurydziana, tapioka, bezglutenowy proszek do pieczenia.

BISZKOPT
bezglutenowy

Biszkopt wyglądający i smakujący jak tradycyjny. Składniki: skrobia ziemniaczana, mąka kokosowa, mąka ryżowa, bezglutenowy proszek do pieczenia.

SZARLOTKA I TARTA
bezglutenowa

Mieszanka na szarlotkę, tartę, mazurka lub kruche ciasteczka. Składniki: skrobia kukurydziana, mąka ryżowa, tapioka, skrobia ziemniaczana, bezglutenowy proszek do pieczenia.

PIEROGI
bezglutenowe

Ciasto bezglutenowe na pierogi. Bardzo łatwe w wyrobieniu, dobrze się lepi. Składniki: skrobia ziemniaczana, mąka ryżowa, tapioka, mąka gryczana, sól.

CHLEB JASNY
bezglutenowy

Mieszanka bezglutenowa na 2 bochenki, idealna dla osób nietolerujących gryki i kukurydzy. Składniki: mąka ryżowa, skrobia ziemniaczana, tapioka, łuska babki jajowatej, drożdże instant, sól.

GOFRY
bezglutenowe

Mieszanka na gofry bezglutenowe, nie zawierająca dodatków chemicznych. Składniki: mąka ryżowa, tapioka, bezglutenowy proszek do pieczenia.